Tattoo

Voordat je aan een tattoo begint

Een tattoo neem je, in principe, voor het leven dus is het heel erg belangrijk dat het goed en hygiënisch gebeurt. Maar hoe beoordeel je nu een tatoeëerder? Om te voorkomen dat je de rest van je leven met een mislukte tattoo moet lopen zijn er een aantal dingen van groot belang om te kunnen beoordelen welke tattoo artiest de juiste keuze is.

We geven je een aantal tips die je erbij kunnen helpen om de juiste keuze te maken.

- Kijk of hij/zij hygiënisch werkt. Gebruikt hij/zij wegwerpmateriaal e.d. Is er een sterilisator (autoclaaf). Vraag er gerust naar of je deze mag zien. Het is wettelijk verplicht dat dit in de studio aanwezig is.

- Kies een tatoeëerder die gecontroleerd is door gg en gd. Dan ben je er in ieder geval van verzekerd dat er hygiënisch en volgens de strenge normen gewerkt wordt. Op de site   www.veiligtatoeerenenpiercen.nl   staan de shops vermeld die gecontroleerd zijn en een vergunning hebben ontvangen.

Ga niet af op ‘mooie praatjes' en laat je vooral niets opdringen. Jij bepaalt zelf wat er gebeurd, het gaat niet voor niets over jouw lichaam.

Laat je altijd goed adviseren over wat de mogelijkheden zijn.

Bedenk goed wat voor tattoo je wilt; je hebt hem voor altijd.

Kies voor een ervaren tatoeerder waarbij je je op je gemak voelt, twijfel je doe het dan niet. Een ervaren tatoeerder zal je vragen graag beantwoorden en je de gelegenheid geven zijn/haar werk te bekijken. Het beste kun je dit doen door werk te bekijken dat al genezen is. Pas na een tijdje is het daadwerkelijke resultaat te zien.

Voorzorg

Omdat het zetten van een tattoo je lichaam veel energie en kracht kost is het van belang dat je een aantal voorzorgsmaatregelen neemt voor je de tattoo laat zetten. Hierdoor zal de genezing van de tattoo beter gaan.

Hou het volgende in acht:

Drink geen alcohol (en gebruik geen drugs) voordat je een tattoo laat zetten, niet direct voor het zetten en liefst ook de avond ervoor niet.

Zorg dat je goed gegeten hebt voor je de tattoo laat zetten. Wellicht lukt dit door de zenuwen bij sommigen niet maar met een volle maag is de kans op onwel worden kleiner.

Zorg voor een goede nachtrust.

Laat je niet gek maken door derden. Er zijn altijd mensen die het leuk vinden een ander bang te maken. Pijn is voor geen mens hetzelfde. Een tattoo zetten voel je maar wordt door de meesten niet als pijn ervaren. Luister dus niet naar spannende verhalen van anderen.
 
Tenslotte (en wellicht ten overvloede); zorg dat je fit bent; iemand die gezond is geneest nu eenmaal sneller dan iemand met een slechte levensstijl.