Piercing

De betreffende plaats tweemaal daags wassen met ongeparfumeerde Unicura zeep (geldt uiteraard niet voor een tongpiercing). Zorg hierbij voor een schoon washandje.

Schuif het sieraad regelmatig heen en weer om vastgroeien te voorkomen. Schuif het sieraad echter niet droog rond, want dit kan de wond beschadigen, maar wel bijvoorbeeld met Unicura zeep (daarna wel goed afspoelen).

Zorg altijd voor schone handen, wattenstaafjes of washandjes als je de piercing behandelt.

Draag geen strakke kleding op of rondom de piercing, dit kan het genezingsproces aanzienlijk vertragen. Plak ook geen pleisters over je piercing en draag schone, liefst katoenen kleding over de piercing.

Het is beter om niet te zonnebaden of onder de zonnebank te gaan. Doe je dit wel dan moet je de piercing wèl afdekken.

De eerste 6 weken niet zwemmen in gemeenschappelijke baden. De zee is minder een probleem, mits je daarna wel heel goed de piercing schoonmaakt.

In geval van een orale piercing (tong, lip) oppassen met oraal en seksueel contact, ook in verband met besmetting. De eerste paar dagen GEEN alcohol.

Bij een orale piercing je mond spoelen elke keer nadat je gegeten, gedronken, gerookt of geslapen hebt. Overdrijf dit ook weer niet, hou zo'n 5 keer per dag aan. Het spoelen doe je met antibacterieel mondwater (bijv. Lysterine of PerioAid).

De orale piercing (vooral de tong) kan de eerste dagen opzwellen. Je kan dit verminderen door op ijsklontjes te zuigen, of een pijnstiller te nemen. Let er wel op dat de pijnstiller NIET bloedverdunnend is, want anders werkt het averechts (even de bijsluiter lezen dus).

Draai regelmatig de balletjes van je piercing even aan om verlies te voorkomen (met schone handen !).